היתר פניה לערכאות

שאלה:

ב"ה שלום וברכה! אני בעל מניות ומנהל בחברה בע"מ. ישנם כמה גורמים שגורמים לנו נזקים בעבודה משותפת. ישנם מהגורמים – חברות מסחריות – שאין מצב להביאם לדון בדין תורה, הם לא יסכימו, וישנה עמותה בניהול אנשים שיגיעו לדין תורה. העניין הוא שבמעשה העוולה כנגדנו שותפים גם החברות המסחריות וגם העמותה, כאשר העמותה נותנת את ההוראות לחברות המסחריות – והן מבצעות את העוולה. בעבר תבע אדם בדין תורה את העמותה על נזקים דומים, ואז טען בא כח העמותה כי את העוולה גורמות החברות המסחריות, ובמילא "לאו בעל דברים דידך אני". בעבר, תבענו נקודתית על עוולה אחת רק את חברות התקשורת, ובית המשפט ענה לנו כי צריכים לצרף גם את העמותה. שאלתי היא האם יש צורך לבקש מבית דין בכדי לתבוע ביחד את החברות והעמותה? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן להתיר על מעשה שאדם אחר תבע ולא נענה. לא כל המקרים שווים. יש לתבוע את העמותה לדין תורה. ואם יטענו שלאו בעל דברים תוכל לתבוע את החברה ביחד עם העמותה בערכאות.

בהצלחה.