איסור אונאה בתשמישי קדושה

שאלה:

לכבוד כבוד הרב אם אני בעל חנות לתשמישי קדושה קונה מזוזה בשמונים שח עד כמה מותר לי מבחינה הלכתית למכור אותה והאם יש הבדל בין מכירה של מזוזה לבין טלית תפילין ספר תורה או כל מוצר אחר תודה רבה שנזכה לקיים נשאת ונתת באמונה

תשובה:

שלום וברכה,

לא משנה בכמה קנית את המצרך, מותר לך למכור את המוצר לפי המחירים של השוק. במזוזות אין מחיר שוק, יש סופרים שמבוקשים ולכן ורשים מחיר יקר, ויש סופרים שפחות מבוקשים. בכל מקרה האיסור להפקיע מחיר גבוה מעבר למחירי שוק. ואין הבדל בין תשמישי קדושה למוצרים אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכז סעיף טו שגם בספר תורה יש איסור אונאה.