השהייה על פלטה

שאלה:

שלום לדעות הסוברות שפלטה זה גרוף וקטום, האם מותר להניח בערב שבת ביצים לא מבושלות כלל על פלטה? והאם מותר להניח מים קרים מהברז (שלא הוחמו כלל) על פלטה מערב שבת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

פלטה היא אכן כלי גרוף וקטום ומותר להניח עליה בערב שבת דבר לא מבושל, אבל אסור להזיזו כלל בשבת וגם לא לפתוח את המכסה, כי הסגירה תקרב את הבישול. כמו כן אסור להוציא חלק מהמים ולהשאיר את המים על הפלטה, אם עדיין לא הגיעו לרתיחה גמורה, כי מיעוט המים יקרב בישול.