ביצית של גויה ברחם של יהודיה

שאלה:

שלום לרב. שואל לגבי אישה שיש בעיה להיכנס להריון האם מותר לקחת ביצית מגויה ולהפרות את את הביצית אצל האישה היהודיה עם הזרע של הגבר שנשוי לה ? מה הדין בהלכה?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לעשות את זה. ישנם כאלה שנמנעים ולא עוסקים בתרומות ביצית או בתרומת זרע, אבל כאמור מעיקר הדין בפרט כאשר לוקחים מגויה אין בעיה.

אולם צריכים לדעת שמאחר שיש מחלוקת ודיון בין פוסקי זמנינו האם במקרה כזה האם תחשב בעלת הביצית הגויה, או שמא האישה. לכן, הילד יצטרך לעבור גיור מספק.