שערות לבנות לבחור בשידוכים

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב להוציא שערות לבנות אסור וגם לצבוע את השיער אסור לגברים א"כ מה יעשה בחור צעיר שיוצא לשידוכין ויש לו שערות לבנות?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הן מעטות אין בכך כל רע. אם הן רבות וניכרות ויש בזה בושה, חריגות, אני מכיר מעשה בגרש"ז אויערבך זצ"ל שהתיר לבחור במצב כזה לצבוע את השיער [אף שהבחור היה מבוגר יחסית והמראה היה תואם לגילו, אבל כיון שהיה בשידוכים וזה הפריע לו וגרם לו אי נוחות רבה ותחושת חריגות, והמטרה לא היתה נוי – התיר].

שבת שלום ובהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. גם הרב עובדיה זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק יא (חלק יורה דעה סימן יד) כתב להקל בזה. אולם עדיף לקחת גלולות שגורמות לשיער הלבן להשחיר, אולם גם בלי זה יש לעושה כן ע"י צביעה על מה לסמוך.