בדיקת תפילין ישנות

שאלה:

כבוד הרב, לאחרונה קיבלתי לידיי את התפילים שהיו שייכול לסבי המנוח שהלך לעולמו לפני 15 שנים, התפילין הן תימניות והן לא היו בשימוש כלל, היו מקופלות ובתוך נרתיק בתוך מגירה במקום מוצל. אני מצפה מאוד להניח את התפילין האלו. האם עליי לבדוק אותן? (אני רוצה לשמור על התפילין כמו שהן ולא לשפץ אותן, רק תיקונים נדרשים) תודה

תשובה:

שלום וברכה

אחרי שנים רבות כל כך ללא שימוש כן הייתי ממליץ לבדוק. בדרך כלל הפתיחה והסגירה והשימוש מאווררים אותן, זמן רב כל כך יכול להווצר איזו לחות.