שילוח הקן לאחר זמן

שאלה:

1. אם הבעל עושה את מצות שילוח הקן, האם זה נחשב שגם אשתו עשתה את זה איתו בשותפות, ואם לא, כיצד ניתן לעשות זאת בשותפות? 2. אם ראיתי כבר את הקן עם הביצים, ורק לאחר יום או יומיים עשיתי את פעולת המצוה, האם קיימתי בזה את המצוה, או שזה כבר לא נחשב "כי יקרא"?

תשובה:

שלום וברכה

1. כדי לעשות בשותפות צריך לעשות יחד…

2. בודאי אפשר לעשות גם אחרי יומים, הנושא של כי יקרא אומר שהקן צריך להיות מופקר בשעת קיום המצוה, זה לא קשור למקריות שבה מצאת אותו. יש בעיה אחרת, שכאשר הביצים כבר התרקמו ויש בהם נימי דם, יש להמתין ליצירת הגוזל [אא"כ יש לו יונה אחרת שתדגור – לא מצוי].