מצוות שילוח הקן במסתור כביסה

שאלה:

שלום לרב במסתור הכביסה אצלינו נפרצה הרשת ונכנסו יונים מבלי שהרגשנו..עוד לפני שהספקנו לתקן מצאתי שם שני גוזלים ואמא.. השאלה..אם אפשר לקיים כך מצוות שלוח הקן..?

תשובה:

שלום וברכה

אף שבדרך כלל מצות שילוח הקן נעשית רק במקום מופקר ולא מן המזומן, כבר כתבו פוסקי זמנינו הגר"נ קרליץ ועוד, שכיון שהיום אין לאנשים צורך בגוזלי יונים החצר אינה קונה אותם לבעליה ועדיין זה נחשב מופקר ואפר לקיים שם מצות שילוח הקן.

בהצלחה