קונה שרוצה להמתין עד לסיום תקופת הבלעדיות של המתווך

שאלה:

בס"ד שלום רב בית למכירה שמפורסם ע"י מתווך . האם מותר לגשת לבעל הבית ישירות לברר לגבי הבית לבדוק מתי מסתיים החוזה של המתווך כדי לסגור עיסקה ללא עמלת תיווך ?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שמדובר בתיווך בבלעדיות. והתשובה לכך, אם הגעת לדירה על ידי המתווך, או על ידי הפירסום של המתווך יש לשלם דמי תיווך, למרות שהעסקה נחתמה אחרי מועד הבלעדיות. אם ברור שהידיעה הגיעה לקונה לא מחמת המתווך ולא מהפרסומות שלו – אלא על ידי קרוב או שכן – והעסקה נחתמה אחרי מועד הבלעדיות, אין חיוב לשלם דמי תיוך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בספר תיווך ושידון בהלכה עמוד קיט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי המחבר והיכן אפשר למצוא את הספר ?
    מחילה אני לא מצליח להבין
    אם המתווך פרסם את הדירה והידיעה שהדירה למכירה הגיע מהפרסום שלו
    דמי התיווך רובצים על הדירה עד התמכר ,ללא הגבלת זמן ? אם הבעלים החליפו תיווך גם אז צריך לשלם למי שממנו הגיע הידיעה ?
    אפשר לקבל אם אפשר קצת הרחבה בנושא
    תודה וסליחה על הטרחה

  2. אם המידע ללקוח הגיע מהמתווך, חל חובת תשלום למתווך, כיון שהוא נתן את המידע ללקוח, ולא משנה אם עבר תקופת הבלעדיות או לא. אבל אם לא הגיע המידע מהמתווך, וגם עבר תקופת הבלעדיות, אין סיבה שיתחייב הלקוח לשלם.