נסיעה בבוקר לפני תפילה

שאלה:

שלום האם מותר לצאת לנסיעה בשש בבוקר- זמן תפילה כבר. ולהתפלל באמצע הדרך – נניח בשעה 7 או אפילו 8. או שחייבים להתפלל מיד. תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל חייבים להתפלל מיד. אמנם בפוסקים הובאה מציאות כזו שאדם יוצא לעבודה מאוד מוקדם ואינו יכול להתפלל לפני, ואם נחייב אותו להתפלל לפני הנסיעה יגרם לו הפסד בעבודה, במצבים כאלו לפעמים התירו לו גם להתחיל את העבודה לפני התפילה [למשל בעל מכולת שחייב לפתוח מאוד מוקדם כדי לספק לאנשים את הלחם והחלב והוא מתפנה להתפלל רק בשעה 8:00 כשהלחץ בחנות יורד והוא יכול לסמוך על העובד שלו וכדומה], ראה בענין זה בס’ דברי תורה ח”א סי’ טז ובשם החידושי הרי”ם, ובס’ לקט הקמח החדש סי’ פט סקל”ד בשם טהרת השלחן, שו”ת חיי הלוי ח”ג סי’ ו, ויש שהוסיפו לענין זה, שאדם בעל משפחה שהולך לפרנסתו הוא בעצם במידת מה עוסק בדבר מצוה. אלא שכמובן כל זה הוא בשעת הדחק ממש, וכל אחד יתן אל ליבו האם אכן זה המצב שלו, או שעם קצת מאמץ יוכל לקום מוקדם יותר ולתכנן את היום שלו אחרת.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.

כמובן כדאי לומר ברכות השחר לפני הנסיעה.