לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דיון בין הבעל לאישה איזה מניעת הריון לקחת ואם ללדת ילדים נוספים?

שאלה:

אנחנו בני 42+ עם 8 ילדים בלע"ר.
הבעל רוצה לכפות על אשתו שימוש בזריקה (דפו פרוורה) כדי למנוע בכלל ווסת, בגלל שההתקן גורם לקיצור תקופת הטהרה החודשית. הוא אינו מוכן כלל וכלל להריון נוסף.
האשה מוכנה רק לשים התקן, כדי לא לפגוע בפוריות עתידית, כי אחרי שימוש אחרון ההמושך בזריקה היתה פגיעה בהורמונים ובמחזורים תקינים, והיא עברה 2 הפלות (אולי אפילו 3). רק לאחרונה הסתדר המחזור.
1. האם הוא יכול לכפות עליה את הזריקה?
2. האם היא יכולה לכפות עליו הריון נוסף בעתיד?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלא. הבעל אינו יכול לכפות על האישה איזה סוג מניעה היא תקח, האישה אינה כלי בידיו שיוכל לכפות עליה מה שאינה רוצה. ומאידך ודאי שגם האישה אינה יכולה לכפות על הבעל ילדים נוספים אם היא רוצה והוא אינו מעוניין.

השיעבוד ההדדי שיש בין הבעל והאישה בנושאים אלו נובעים או מחמת מצוות פריה ורביה (שזה כבר אינו רלוונטי אצלכם) או מכורח המציאות שבדרך כלל בני זוג בסגנון הזה אינם מסתפקים רק בבן ובת וכד'. אבל מאחר שהרבה פעמים לאחר שמונה ילדים בני זוג שעברו את גיל הארבעים, מונעים ולא יולדים ילדים נוספים, א"כ גם שיעבוד זה ודאי אינו קיים. לכן, בכל הנושאים שהעלת, צריך לקבל החלטה משותפת בין בני הזוג, ובכל מקרה שיהיה בהצלחה

רוב נחת!