הכשרת תנור

שאלה:

שלום רב ברצוני לשאול אם עשיתי פעם אחת עוגה גבינה כאשר מתחת שמתי פיירקס מלא מים בתנור שהוא בשרי זאת אומרת שלא שמו בו מעולם חלבי. איך עלי לנהוג בו עכשיו ואיך מכשירים אותו או חילופין מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור היה לעשות זאת, שהרי האדים העולים מהעוגה וכאן היו הרבה אדים גם בגלל המים, הם חלביים לגמרי והתנור צריך הכשרה [גם העוגה במדיה והתנור לא היה נקי לגמרי היתה אסורה באכילה].  מה שיש לעשות הוא לנקות את התנור היטב, ולאחר 24 שעות שלא היה בשימוש להפעיל אותו על חומו המירבי ריק חצי שעה ואז הוא כשר.