תשלום ועד הבית על תקופה שלא פעלה המעלית

שאלה:

שאלה בהלכות ועד בית. נכנסנו לבנין חדש שלא פעלה בו עדיין מעלית למשך חודשים מיום הכניסה לדירה [אנו גרים בקומה חמישית]. חייבו אותנו לשלם ועד בית מלא מראש, ואם לא לא נקבל מפתח לדירה. נאלצנו לשלם מחוסר ברירה. כעת שעברה שנה אני רוצה לדעת האם הייתי חייב לשלם על אותם חודשים שלא היה מעלית והיה קושי עצום לעלות כל הזמן חמש קומות בפרט כשהדירה חדשה וכו'.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה דייר בבניין משותף, וכחלק מכל הדיירים אתה צריך לשאת בהוצאות ועד הבית. ובחודשיים הראשונים שלא פעלה המעלית, הבניין הוציא הוצאות על דברים אחרים, ומדוע לא תצטרך להשתתף בהוצאות האלו?. העובדה שלא פעלה המעלית לא פוטרת אותך מלהשתתף בשאר הדברים שהוציאו עבורך.

בהצלחה.