שמירת קדושת הספרים במעבר דירה

שאלה:

לכבוד הרב שלום, קראתי ביו"ד סי' רפ"ב, ובשו"ת ברשת, שאין להניח נ"ך ע"ג חומש וכו'. בין היתר, קראתי שיש מתירים להניח חפצי חול ע"ג ארגז ובו ספרי קודש. לגבי העתקת תכולת דירה (הכוללת ב"ה כמה עשרות ספרי קודש) בדרך בין מדינות, כשלא ניתן להשגיח על כל ארגז או פריט במיוחד, וגם מפאת גדלי הספרים (לדוג' במקרה בו חומש גדול מנביא שגדול ממשנה) נוח הרבה יותר מבחינת האריזה, וגם בטוח יותר מבחינת ההובלה, אם יש דרך לשמור הלכה זאת בעקיפין. ניתן אולי לעטוף בשקית חומשים וכך יותר להניח על גביהם נ"ך ושאר ספרים? אם כן, האם על השקית להיות אטומה למראה? ואולי דף נייר חלק ע"ג קומה תחתונה, כך שמעליו ניתן להניח ספרים בעלי קדושה פחותה? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לשים ארגז חול על ארגז קודש יש להקל, ראה ט"ז ונקודות הכסף בסי' רפב סעי' ד, בתוך הארגז עצמו כן יש להקפיד להניח לפי הסדר, אא"כ צורך הספרים עצמם לשם הגנתם להניח באופן אחר, שאז אין בזה בזיון. למשל הגרי"ש אלישיב התיר להניח ללא סדר אחד על השני בזמן איסוף ספרים כדי להחזיר למקום, ראה גנזי הקודש פרק ג סעי' לא.