נאמנות של אדם לגבי חפץ שנמצא אצלו

שאלה:

שלום רב, אני רוצה לברר מה הדין במקרה הבא: חפץ יקר של סבי ז"ל נמצא אצל יהודי, וביקשתי ממנו שיחזיר למשפחה. הנ"ל טוען שהסבא נתן לו את זה במתנה, אבל למשפחה לא ידוע מכזה דבר וגם באותה תקופה כלל לא היה מדבר והיה חלוש מאד. האם אנו צריכים לקבל דבריו שקיבל במתנה? כמובן, שאין לו עדים או כתב , רק מילה שלו. בתודה ובברכה שלמה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמוחזק בחפץ וטוען טענת ברי שקיבל במתנה, והצד השני מסתפק האם דבריו נכונים, לא יכולים להוציא מידו – מאחר ומוחזק בידו וטוען ברי. ולכן אם או אדם שמחזיק וטוען שקיבל במתנה, לא יכולים לחייב אותו להחזיר. אך אם חשוב לכם החפץ שלקח, כדאי שתפנו לבית דין, ובבית דין יותר ירגיש מחויבות להודות אם אכן קיבל מתנה או שהוא משקר.

בהצלחה.

מקורות:

משנה בבא בתרא דף מא ע"א, אדם שמוחזק וטוען שקיבל במתנה מאביך – נאמן.