מעשה שבת

שאלה:

שלום. לפני שבת החלפתי חיתול לבת שלי. ידי התלכלכו, ואחר כך , אחרי השקיעה, שמתי לב שהסידור שלי שנגעתי בו גם התלכלך. מרוב חיבתי לסידור, וגם כדי שיהיה אפשר להשתמש בו, ניקיתי אותו עם מגבון לח, בצורה חזקה , שכללה גם סחיטה. קשה לומר שזה היה שוגג,ולפי דעתי, אולי ניתן להגדיר זאת כמזיד..לצערי. האם השימוש בסידור נאסר עלי עולמית, כדין חפץ שנעשה בו חילול שבת במזיד?

תשובה:

שלום וברכה

השימוש בסידור לא נאסר, כיון שהנקיון אינו זה שמאפשר את התפילה בו ואין כאן יצירה חדשה, רק יש לזכור מלבד האיסור שבת כמובן, שבאופן כללי אחרי שמחליפים חיתול לילד יש חובה ליטול ידים לפני התפילה [מעבר לצורך הבסיסי בנקיון].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. יכול להיות שהסידור התלכלך בצואה בצורה כזו שלא היה ניתן הלכתית להתפלל בו, וכך מעשה הניקיון והסחיטה כן איפשר את השימוש בו..
    האם במצב כזה הסידור כן נאסר ?

  2. תודה רבה על התשובה.
    אני מבין מהרב שיש לחלק בין יצירה חדשה של הסידור במעשה שבת, שבה הסידור נאסר עולמית, לבין תיקון מסויים המכשיר את הסידור, כגון במקרה שלי שהיה בו בעיה שנוצרה ומעשה שבת הסיר את הבעיה הזו, שבמצב כזה הסידור לא נאסר..

    האם אני צודק?