עשיית קעקוע כדי להסתיר צלקת / ניתוח קוסמטי

שאלה:

שלום, אם יש לי צלקת מביישת ושגורמת להלבנת פנים ואני ממש רוצה להסתיר אותה כי נמאס לי להתבייש ולהיות מבויש ע"י אחרים. האם מותר לי להסתיר אותה בעזרת קעקוע קטן? הצלקת נמצאת במקום שנראה לעין? (השאלה היא תאורטית ולא באמת קרתה לי) אשמח אם תחזרו אלי עם תשובה מהירה ככל האפשר. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין היתר לעשות כתובת קעקע מחמת בושה, השאלה שיכולה כן להיות בזה היא לגבי אפשרות תיקון אחרת – ניתוח קוסמטי, האם יש בו משום איסור חבלה או משום לא ילבש, ולמעשה בזה נהגו להתיר כיון שזה נעשה כדי למנוע בושה ואינו דרך חבלה ונציון אלא דרך תיקון.

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.