נטילת ידיים בכיור שבחדר האמבטיה

שאלה:

שלום וברכה, בשו"ע סי' ד' מבואר כי היוצא מבית הכסא ובית המרחץ צריך נט"י, ובמ"ב ביאר שהוא משום רוח רעה השורה שם ועל כן אף הנכנס לשם מבלי שיעשה צרכיו וכו' חייב נטילה. שאלתי א"כ האם ניתן ליטול ידים לפת או אחר שעשה צרכיו וכד' בכיור הנמצא בחדר האמבטיה אחר שעצם השהות במקום מחייבת נטילה נוספת?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר יש שם שירותים אין להקל אלא בשעת הדחק ובאופן שמנגב ידיו בחוץ, הניגוב הוא גמר הנטילה, אבל אם אין שם שירותים במקלחת כעין זו יש להקל וליטול ידים בתוכה, אולם גם בזה המחמיר לנגב ידיו בחוץ הרי זה משובח.

מקורות:

ראה שו”ת אור לציון חלק א סי’ א, שו”ת יביע אומר ח”ג סי’ א. אולם, ראה שו”ת אז נדברו חי”ד סי’ כו שאין מעלה לניגוב בחוץ, ושו”ת הר צבי ח”א סי’ נ שלכתחילה עדיף להוציא את המים החוצה וליטול שם [ואף התיר בשעת הדחק לשתות ממים אלו שהוציא לחוץ].