ועד בית על מעלית, ולא משתמש בה

שאלה:

שלום רב. אני גר בקומת כניסה בבניין שיש בו מעלית. אך אני ואשתי לא משתמשים במעלית אף פעם. מבחינה( איני יכול להגיע מהמינוס למעלית) בריאותית אני מחנה את רכבי תמיד מול הבניין , כך שלעולם איני מגיע למעלית. שאלתי, האם אני צריך לשלם בוועד הבית גם על השימוש במעלית?

תשובה:

שלום וברכה,

בניין שנבנה עם מעלית, דנו פוסקי זמנינו לגבי השכנים בקומת קרקע שאין להם שום שימוש והנאה מהמעלית. ודעת הגאון הרב שפרן, שעל הוצאות השוטפות – חשמל ותיקונים, יכולים להתנתק, ולא צריכים לשלם. אמנם על חלק הביטוח של המעלית, חייבים הם להשתתף, מאחר וגם הם אחראים על כל פגע שלא יהיה.

אמנם אם יש להם שימוש במעלית, אפילו בשימוש לעיתים רחוקות, יש לחייב אותם בתשלום מלא – גם בהוצאות חשמל ותיקונים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליונות 42 – 44. ובספר ועד הבית בהלכה פרק ה שאלה ב.