הצגת ספר למכירה בבית הכנסת

שאלה:

שלום, נהוג במקומות רבים להציג ספרים חדשים למכירה בבית הכנסת, השאלה היא, האם אין הדבר בעייתי, שהרי לרוב זה גורם לכך שאנשים מעיינים בספר החדש בשעת התפילה, חזרת הש"ץ, קדיש, וכדו'?

תשובה:

שלום וברכה

ראה, בסופו של דבר אנשים אמורים להיות אחראים לעצמם… להניח ספר חדש בכניסה לבית הכנסת זו כמעט האפשרות היחידה של המחבר להביא את הספר לתודעה של האנשים, כמעט אף אחד לא נכנס היום לחנות ספרים סתם כדי לבדוק מה חדש… כשיש צורך נכנסים, וכיון שהספרים החדשים יש בהם ריבוי תורה עצום, וכתיבתם נותנת סיפוק רב למחברים ומנוף גדול לריבוי התורה בזמנינו, לא על זה הייתי מקדש מלחמה… נכון שכל אדם צריך להיות אחראי לעצמו להתפלל כיאות עם כל כללי הדין.

יום נעים.