כפרה על הפלה מלאכותית

שאלה:

שלום רב!! בעברי עברתי הפלה מלאכותית בגיל 21..יש לציין כי היינו רווקים וטרם ידענו אם נמשיך את הקשר ונתחתן..כיום אנו נשואים עם שני ילדים ונורא רוצים להיקלט להריון נוסף. עם השנים הבנתי את חומרת המעשה וחיפשתי דרכים לכפר עליו. לפני כעשור, קראתי כי על אישה שעברה הפלה מלאכותית, יש לצום באותו היום שבו נעשתה ההפלה למשך כל חייה. עשיתי זאת עד כה, אך אני לא בטוחה שזו הדרך ולא מצליחה למצוא את המקור שבו מצאתי בעבר את העצה הזו.. אשמח לפסיקתכם בעניין. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לתת דרכי כפרה, עיקר העיקרים הוא פשוט התשובה, להתחרט באמת על החטא [כל עוד את מגלה הבנה למציאות הזו שאם אתם רווקים אפשר להפיל אין כאן בעצם חרטה…], ולקבל קבלות של חיזוק במצוות, להתקרב לבורא עולם, והעיקר לשמור טהרת המשפחה כדין עם כל כללי נדה, תשובת המשקל הכי טובה הוא לגדל את הילדים בבית קדוש וטהור. אני בטוח שחיזוק בטהרת המשפחה זו תהיה כפרה הגונה.

בשורות טובות.