בריה – חרק במאכל – דאורייתא או דרבנן?

שאלה:

האם זה נכון שמדאורייתא אין איסור לאכול יתוש או חרק שנפל לאוכל כי אין טעמו ניכר והוא פגום ורק מדרבנן אסרו את זה כי זה בריה שלימה???

תשובה:

שלום וברכה

מה שאסור לאכול בריה אף שאין בה כזית הוא דאורייתא, ראה מכות יז א ובית יוסף יו"ד סי' ק, אבל מה שבריה אינה בטלה זה דרבנן, ראה ט"ז שם ס"ק א. הנושא של טעם אינו רלוונטי כאשר אתה אוכל את החרק עצמו, טעם פגום זה נושא רלוונטי לגבי שאר התבשיל, וזה בלאו הכי בטל בשישים, אבל החרק עצמו מי שאוכל אותו עובר בכמה לאוין דאורייתא, ראה גמרא שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מי שאוכל גרעין או חסה מדאורייתא החרק לא בטל ב60? אני לא מדבר על מה שהחמירו חזל שכיון שהוא בריה שלימה הוא לא מתבטל אני מדבר דאורייתא

  2. זה שהאוכל בריה לוקה מדאורייתא – אכן מפורש במכות שם.
    זה שבריה לא בטילה – אכן מוזכר בפוסקים בסימן ק.
    לא מצאתי מה המקור לכך שבריה לא בטלה *דאורייתא*.