חלום על בן זוג – איך יודעים אם הוא אמיתי?

שאלה:

חלמתי על סבתא שלי שנפטרה לפני כשנתיים וחצי יצא לי לחלום עליה כבר כמה פעמים ואין לי מושג מאיפה כל החלומות האלו מגיעים והאם זאת היא שמנסה לתקשר איתי ולעזור לי החלום הראשון היה אחרי המון זמן, חלמתי שהיינו כולם בבית חולים מסביב למיטה שלה, בית חולים שהיא הייתה בו כבר פעם ואז היא שכבה במיטה ישנה כנראה, קמה אמרה לי שם של אדם ומתה שוב, החלום השני שאני זוכרת היה לא מזמן בהתחלה החלום לא היה קשור בה בכלל ואז הגענו אני ובן הזוג שלי (שכחודש אחרי החלום נפרדו דרכינו) אליי הביתה ואז שאלתי אותו אם הוא רוצה לבוא לבקר איתי את סבתא שלי( כאילו בבית קברות) בגלל שהשיחה הראשונה שקירבה בנינו, גרמה לנו לרצות להמשיך לדבר, להכיר ולהיפגש הייתה עליה ועל סבתא שלו שנפטר גם והקשר בניהם היה מאוד דומה לקשר בנינו, קשר של מעבר לנכד וסבא שלא ממש אפשר להסביר אותו במילים, קשר של נשמות ממש שבעיקר מרגישים. בקיצור הוא שמח מאוד ואז כשהגענו לבית קברות סבתא שלי ישבה על הספסל שיש ליד הקבר שלה כשהקבר שלה נמצא שם כרגיל. ישבה על הספסל וכשראתה אותנו החזיקה לשנינו את היד ואמרה חיכיתי לכם ושם נגמר החלום. מעבר לחלומות יש מספר שחזר על עצמו פעם אחת בקשר לבן הזוג שלי לשעבר אבל הפעם הראשונה שראיתי אותו הייתה ביום שסבתא שלי נפטרה אני התעוררתי בבית שלי בדיוק באותה השעה שכתובה בתעודת הפטירה שלה, התעוררתי וחזרתי לישון. אותן שלוש ספרות שאז היו שעת המוות של סבתי הן אותן שלוש ספרות שיש אצלו אני ממש מרגישה בגלל כל החיבור שנוצר בזכות סבתא שלי וסבא שלו ובגלל כל החלומות על סבתא שלי והמספרים כאילו הקשר בנינו מכוון מלמעלה בנוסף שכחתי להגיד כי סבתא שלי הייתה כחצי שנה בקומה בדיוק באותו הזמן שסבא של בן הזוג שלי לשעבר נפטר רציתי לדעת אם באמת כל הדברים האלו אומרים משהו ומה אפשר לעשות עם כל זה לדעתך

תשובה:

המבחן האמיתי אם הקשר שלכם הוא מלמעלה או לא, מאוד פשוט: אם הדברים יתנהלו ביניכם בקדושה, כלומר לא מקיימים יחסים שלא במסגרת נישואין, קיום יחסים רק בכפוף לדיני נידה ושמירת טהרה וכו', סימן שהקשר הוא אמיתי ומלמעלה, אבל אם הקשר יהיה בצורה שאסורה על פי היהדות, ודאי זה מאוד לא אהוב על בורא עולם, והוא מעדיף ושמח שקשר כזה לא יהיה קיים. עשו מאמץ לחיות חיי קדושה ובעזרת ה' תראו חיים טובים ומאושרים!

שבת שלום.