הנקה אחרי תשמיש המיטה

שאלה:

שלום להרב, שאלה: שכנה אחת ראה בשיעור אונליין רב שהוא עונה בענייני הלכה לומר בשיעורו שיש על הנשים להקפיד מאוד לכתחילה לא להניק תינוק אחרי תשמיש המיטה, בדעיבד בסדר אבל נתן להבין שלא כ"כ ראוי, וזו דאגה מאוד על זה. סיפרה שהסביר הרב ההוא שזה מטעם הסוד. שאלתי גדול אחד כאן בעיר ולא חש כלל לזה ואמר לומר לה שיטפל טוב בתינוק ואם יבקש ממנה לינוק שבודאי תתן כרגיל. רציתי לשמוע מכבודיכם חוות דעת על זה? דעתי נוטה כהגדול ששאלתי מ"מ רציתי לשמוע יותר על זה מכם. ברכה והצלחה

תשובה:

לכתחילה אם אין צורך מיוחד יש ענין על פי הזוהר להמנע 18 דק' לאחר תשמיש מהנקה.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' רמ ס"ק כט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מנלן? עיינתי עוד פעם במג"א ולא מצאתי.
    שיעור מיל הידוע היא 18 (או 24) דקות, וארבע מיל היא 72 דקות.
    ובהדיא כתב המג"א עד שעה א' "כשני מילין או כמיל אחד" ואי לא יכלה משום צער התינוק שהוא בוכה בזו לא תירא לעולם ע"כ"
    [ואף שכתב "שעה אחד" כתב היד אפרים שאין כוונתו לשעה ממש אלא כלשון הזוהר שעתא חדא, וכן העתיקו כל האחרונים תרי מיל ומיל שהוא בדר"כ 18 או 36 דקות]