נתבע שבוחר בית דין אחר כדי לדחות את הדיון

שאלה:

אם אחד תבע את חבירו בבי"ד מסוים והנתבע ביקש דחיה של חודש, ולאחמ"כ בסמוך למועד הדיון ביקש לממש את זכות הנתבע לקבוע בי"ד אחר שידונו בו (כנהוג בדר"כ שהנתבע קובע זאת). האם יש איזה הגבלה לזה, שהוא היה צריך לבקש זאת מיד, ומכיון שהסכים לתביעה ורק ביקש דחיה וכו' איבד את זכותו, בקיצור, האם תמיד יש לו זכות לקבוע את הבי"ד או שיש בזה הגבלה. תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא מצאנו הגבלה בזה. אמנם אם בית דין יראה כי בכוונת הנתבע רק כדי לדחות את הדיון, ולא שבאמת חפץ בהחלפת בית דין, יתן לכפות על הנתבע לדון במקום של התובע.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פסק של הגאון הרב נפתלי נוסבוים שליט"א בעלון המשפט גליון מספר 109.