לענות תשובות יהודיות בפורום כשקופצות תמונות לא צנועות

שאלה:

שלום לכבוד הרב! האם מותר לענות בפורום של חילונים על שאלות ביהדות ואמונה כגון מה תכלית החיים וכדו' כדי לקרב אנשים לעבוד את ה', אבל לפעמים (כל עשר דקות או רבע שעה בערך) יש תמונות לא צנועות ואין לי שום הרהור מזה ומיד אני מסיט את העיניים או מדפדף את העמוד וזה גורם לקידוש השם וזיכוי הרבים? תודה רבה.

תשובה:

חלילה וחס! לא רק שאסור להכנס לכזה מקום שמידי פעם יש תמונות לא צנועות, אסור בכלל להחזיק כזה אינטרנט בבית! חז"ל אמרו שהעוצם עינין מראות ברע, שהולך על הנהר מקום שנים כובסות ומגלות זרועותיהן, אפילו שעוצם עיניו נקרא רשע, משום שהביא עצמו לנסיון, יש לברוח מכזה דבר לגמרי! תעשה אינטרנט מסונן ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם יש לך אתרוג או נתיב לא קופצות שום תמונות לא צנועות, ואם זה קופץ תפנה לחברת הסינון, אם הסינון שלך אינו ברמה שיש לה הכשר רבני, זה נקרא סינון נמוך…

  2. חלילה וחס, ובכלל בגלל זה לא טוב סינון שניתן לשנותו על ידי קוד, לכן המלצתי על אתרוג ונתיב ולא על רימון הרגיל.