לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גילוח שפם בתער

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לדעת בבקשה, האם מותר לגלח את השפם בסכין תער, ללא קשר לספירת העומר. אני יודע שאת הזקן אסור בהחלט, אך האם גם השפם אסור בגילוח? בברכה,

תשובה:

מעיקר הדין אין איסור תער בשפם, למעט בפינות סמוך לזויות הפה ששם יש אוסרים, אולם ראוי גם לזה שיהיה לך מכונה כשרה ללא חשש תער. ראה ברמב”ם (הלכות ע”ז פרק יב הלכה ח’): “השפה מותר לגלחו בתער והוא השיער שעל גב השפה העליונה וכן השיער המדולדל מן השפה התחתונה, ואף על פי שהוא מותר לא נהגו ישראל להשחיתו אלא יגלח קצתו עד שלא יעכב אכילה ושתייה”. וראה עוד בשו”ע יו”ד סי’ קפא סעי’ יא.