לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש בכלי שבישלו בו בשבת

שאלה:

אם יש כלים נפרדים לבשר וחלב, אבל מחממים בשבת אוכל במיקרוגל, האם מותר למי ששומר כשרות לאכול בבית הזה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להשתמש בכלים אלו בימי החול.

מקורות:

סיר שבישלו בו בשבת נאסר בשימוש ככל בליעה של מאכלות אסורות, כמובן, אם הוא לא בן יומו הוא לא אוסר את התבשיל בדיעבד, אבל אסור להשתמש בו ללא הגעלה. כך מבואר במשנה ברורה סי’ שיח ס”ק ד. אלא שהאיסור הזה הוא רק למבשל בעצמו, אבל לאחרים, כיון שגם האוכל עצמו שהתבשל בשבת מותר להם באכילה במוצאי שבת, גם הסיר לא נאסר. כך מבואר בשו”ע הרב שם סעיף א. כך שגם אם בישלו בסירים בשבת אתה יכול להשתמש הם ביום ראשון ללא חשש.

בהצלחה