שאלת המשך מצות שמיטה והיתר מכירה.

שאלה:

עדיין איני מבין הרי כמ"ש לפי פירושו של האוה"ק בטעם מצות השיטה יש נפ"מ להלכה שאין עליו מצות הבאת ביכורים בשנת השמיטה כיון שאין תוקף לבעלות שלו על הקרקע בשנה השביעית ואינו יכול לומר הארץ אשר נתת לי ולפי זה כיצד יש תוקף להיתר המכירה לנוכרי כאשר אין לו למעשה תוקף לבעלות על הקרקע ובעלות על הקרקע הוא בודאי עניין ממוני וקשה לענ"ד לומר שזה רק בדרך רעיון או שזה שייך רק לדיני או"ר ולא לדיני חו"מ.
אשמח אם תרחיבו בעניין.

תשובה:

אי הבאת הביכורים היא משום שהפירות הם הפקר, אפקעתא דמלכא או חיוב על הבעלים להפקיר אבל הכל על הפירות, האדמה והעצים שלו לגמרי, ומי שמזיק למשל עץ תוך כדי קטיפת פירות ההפקר [מצוי לצערנו בפרדסי האתרוגים…] הוא עובר בגזל גמור.