תשלום דמי שדכנות – למציע או להוגה הרעיון

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לדעת האם בהצעת שידוכים כשיש שנים הקשורים להצעה: אחד בעל הרעיון והשני זה שטיפל בשידוך, האם צריך שבעל הרעיון יציע את הרעיון להורים (וכד') כדי לקבל את חלקו בכספי השידוך או שמספיק שהעלה את הרעיון למי שטיפל בשידוך. (השאלה לא נוגעת ישירות אלינו, אלא לידע ההלכתי) תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה,

'שדכן' 'מתווך' הינם מי שקירב בפועל בין הצדדים. ולכן כאשר קם האחד והגה רעיון של שידוך/ או תיווך של דירה, ושלח את חברו שיציע את השידוך, או יתווך את הדירה, יש על הצדדים לשלם לשני שהציע בפועל את השידוך – הוא קירב בין הצדדים, ואם בלבד נקרא שדכן. ואותו אחד שהגה את הרעיון, אין הצדדים צריכים לשלם כלל.

בהצלחה.