זימון לבית דין שבעיר אחרת

שאלה:

אני גר בעיר א יש לי דירה בעיר ב הוזמנתי לדין תורה ע"י שכן בבי"ד שבעיר ב' (בה הדירה) האם זכותי לדרוש בי"ד בעיר מגורי, ומי יצטרך לטפל בהסדרה הזאת תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

נהגו שכאשר יש חילוקי דעות בין הצדדים באיזה בית דין להתדיין, ניתנת הזכות לנתבע לבחור היכן לדון. במקרים מסוימים חוזרים לעיקר הדין – שהתובע יחליט באיזה בית דין לדון. אחד המקרים, כשהנכסים של הנתבע בעיר התובע, במקרה זה צריך הנתבע לדון בעיר התובע, כיון שהעסק שדנים עליו נמצא בעיר התובע.

מקורות:

ראה ספר סדר הדין פרק ב הלכה כד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. 1. בתוך העיר, האם אני יכול לבחור את בי"ד שברצוני להתדיין?
    2. האם אני חייב להופיע בעצמי? או יכול לשלוח שליח שייצג אותי (בלעדיי)?

  2. 1. בתוך העיר בו נמצא הנכסים שדנים עליהם, זכותו של הנתבע להחליט באיזה ב"ד לדון.
    2. ניתן לשלוח שליח שיבוא בלעדיך, אך צריך שתחתום לו על ייפוי כח.

  3. הנתבע צריך להודיע באיזה בית דין בוחר, ועליו ללכת ולדון שם. לא זכיתי להבין מה הכוונה להעביר לבי"ד החדש?. שניהם ילכו לדון שם.

  4. אין על זה תזכורת בהלכה. (אין מושג של פתיחת תיק בהלכה). אך בפשטות התובע צריך, כיון שהוא התובע והוא צריך לדרוש את הדיון. ומה שכבר פתח תיק במקום אחר לא מחייב את הנתבע, מאחר והיה יכול לשאול אותו בתחילה באיזה בית דין הוא בוחר.