זרע לבטלה – מה עושים?

שאלה:

שלום לרבנים סליחה מראש אם אני מדבר פתוח יותר מדי אני נער ומאוד קשה לי עם האיסור של הוצאת זרע לבטלה האם יש כמה עצות איך להישמר מזה בתודה רבה מראש

תשובה:

העצה הכי חשובה לשמור על העיניים! להמנע לחלוטין מאינטרנט שאינו מסונן כהלכה, טלויזיה וכדומה, ובכלל בימי הקיץ יש לשמור על הראייה ברחוב הפרוץ, אדם ששומר על עיניו ומשקיע זמן כל יום בלימוד התורה, יצליח בעזרת ה', והעיקר להמשיך ולשמור ולא להתייאש גם אם חלילה יש כשלונות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קטונתי, אך אם יורשה לי, אוסיף עומק בדברי הרבנים שליט"א:
    הרבנים כתבו:
    "אדם ששומר על עיניו ומשקיע זמן כל יום בלימוד התורה, יצליח בעזרת ה"'
    יש כאן שני נקודות:
    א' קדושת התורה והמצות, וזכות התפילה,
    ב' עצם זה להיות עסוק בזה ("ומשקיע"), פשוט להיות עמל בתורה תפילה.

    כלומר גם אדם ששקוע בכל דבר שהוא, זה עוזר המון, ומי שמשתעמם, או במצב רוח לא טוב, זה הכלי של היצה"ר להביא אותנו לזה, לכן תמיד צריך להיות עסוק ושמח,

    וכשאתה עסוק בתורה, תפילה, ומצות, ויר"ש, זה שני המעלות מאוחדות!!!

    בהצלחה רבה! גם אני הקטן אתפלל עליך שתצליח, ב"נ, בתוך אחינו בני ישראל!

  2. נ.ב. הכותב כתב שהיא נער, אבל לתועלת הקוראים, אוסיף שמצוה וחיוב להתחתן מוקדם, לא לאחר את החתונה, וכדברי רב חסדא במסכת קידושין דף כ"ט עמוד ב' בסוף:
    בתרגום, אמר רב חסדא: מפני מה אני עדיף מחברי? מפני שנָשאתי בשש-עשרה ואלמלי נָשאתי בארבע-עשרה הייתי אומר לשטן: חץ בעיניך!
    היום זה גילאים שונים, אבל בכל אופן רואים עד כמה זה חשוב, להתחתן מוקדם, (וגם זה רב חסדא שאמר (יבמות ס"ג סוף ע"א) "דיינו .. ומצילנו מן החטא"),
    אם האמורים הקדושים, שאין לנו שום השגה בגדולתם ובקדושתם, עאכו"א אנו, וכבר העירו על זה כמה וכמה מגדולי ישראל בכל הדורות!