ריבית בגויים

שאלה:

שלום האם אפשר ליהודי לפתוח חנות שנקרא ליהאוס בחול מדינה זרה, פירושה אנשים שרוצים למשכן מוצר ותמורה מקבלים סכום ויש להם עד 3 חודשים לקחת אותו וכל חודש עולה להם ההחזר ריבית עבור הסכום שקיבלו ובמידה ולא הגיעו זה יוצא למכירה. לודגמא ג'וני הגיע למשה וממשכן אצלו חולצה שמשה העריך ששוה 50 דולר כל יום או כל חודש יש על זה ריבית עד ש3 חודשים במידה והגיע אחרי חודש ג'וני צריך לשלם 55 דולר האם זה אפשרי על פי ההלכה? ואם כן מה הדרך הנכונה לעשות זאת תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מדובר בלווה גוי – אין איסור ריבית, ומותר בכל אופן. כאשר מדובר בלווה יהודי, צריך לדעת האם מדובר במשכון שהמלווה משתמש בינתיים, או שאינו משתמש כלל, ורק מתנים שיפדה ביותר משוויה שיש בזה איסור ריבית. והיות ומדובר בגויים איני רואה צורך להאריך.

מקורות:

דין ריבית בגוי ראה שו"ע יו"ד סימן רנט. ודני משכון בריבית ראה שם סימן קעב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם יגיע מישהו יהודי ? בין שיודעים ובין שלא שהוא יהודי .
    איך צריך לעבוד איתו בדרך הנכונה ? אני צריך בבקשה דוגמא או להבין במה מדובר

    תודה