הלוואה בריבית והיתר עסקה

שאלה:

שבוע טוב מקרה שקרה לאחרונה. חבר חרדי ביקש ממני הלוואה עם ריבית חודשית ובסוף ישיב הקרן בבת אחת. כיוון שבעבר עמד במילתו הלוותי לו עם היתר עסקה סכום מאוד גדול. לאחר תקופה ששילם הודיעה לי כששאלתי מה עם הקרן שהחזיר שווי הקרן וכי רק עכשיו גילה את חומרת איסור הריבית ושהיתר עסקא לא שווה כי איסור הריבית מדאורייתא ולכו אין בכוונתו לשלם ככשאלתי מה עם השיק בטחון אמר שהוא לא שווה את הדף. כתוצאה מכך התרסקתי כלכלית בגיל 40 ועברתי לגור עם הוריי. מי צודק? מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה שנערכה יחד עם היתר עסקה, אין איסור ריבית. והיתר עסקה מועיל גם על איסור ריבית דאורייתא – כאשר ההלוואה כפופה להיתר עסקה אין איסור ריבית גם כאשר קצצו את הריבית מראש.

אני ממליץ לך שתפנה לבית דין כדי לברר את הזכויות שלכם.

בהצלחה.