לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קבורה עם גיטרה

שאלה:

שלום, לאחרונה אבי נפטר, על המצבה שמנו גיטרה והטבענו אותה עם דבק פוקסי שקוף בתוך האבן. בדבק טבעו כמה יתושים וכרגע הם מוטבעים בתוך הדבק השקוף שנמצא בתוך האבן. שאלתי היא האם יש להניח למצב ככה, או שיש צורך להוציא את היתושים, האם יש איזה איסור על כך שבאבן בתוך הדבק יש יתושים שטבעו?

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה עם היתושים, אבל עצם הקבורה עם הגיטרה היתה מיותרת… לא משנים מסדרי הקבורה הנהוגים בעם ישראל מדור דור, ואין טעם לקבוע גיטרה במצבה, ומכל מקום גם אם תכליתו משום כבוד המת להוציא את הגיטרה היא תהיה אסורה בהנאה כיון שהוקדשה לכבוד המת, וכל דבר הנעשה לכבוד המת נאסר בהנאה. ראה פרטי דין זה בשו"ע יו"ד סי' שמט.