אכילת בשר שאינו חלק כדי שלא לבייש

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, האם יש ״היתר״ לספרדי לאכול בשר לא חלק בית יוסף במקרה שהוא מוזמן אצל מישהו שלא מקפיד בזה והספרדי לא ידע בזה לכתחילה ? (שמעתי כמה פעמים שהיתר קיים כדי לא לבייש את זולתו) האם זה נכון ? תודה רבה על המקורות בבקשה, כל טוב שלמה

תשובה:

בודאי אין כל היתר, שהרי הספרדים קיבלו עליהם את הוראות מרן הבית יוסף כהלכה פסוקה, אבל לדעתי בזמנינו גם אשכנזי לא יקל בזה בשום אופן! היום צריכת בשר בכשרות מהודרת אינו בונוס שמיועד למי שרוצה להדר, אלא זה הכרח גמור. השחיטה היום היא בכמות עצומה וחובה לצרוך בשר רק מכשרות מהודרת שהסטנדרטים שלה בבדיקות ובפיקוח הכללי גבוהות. בשר לא חלק הוא תמיד מכשרות פשוטה ומינימלית. אין לאכול גם לא לאשכנזים.

יום נעים.