קבורה

שאלה:

יש לי קרוב שאינו שומר תורה ומצוות שביקש ממני שאדאג לנהל את קבורתו אבל ביקש לעשות זאת בבית קברות אזרחי. לשנות בית קברות – כבר לא אוכל נגד צוואתו, שאלתי היא מה אפשר לעשות כדי שקבורתו תהיה על פי ההלכה? מסתבר שכיון שאני הממונה יש לי כח לדאוג לכל מה שאבקש (ובלבד שאשאר באותו בית קברות). שאלתי על מה להתעקש כדי שתהיה זו קבורה יהודית כשרה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי למרות צוואתו יש לקוברו בבית קברות יהודי עם כל הכללים והמנהגים, היום כשהוא שם הוא כבר יודע שצוואתו היתה שגויה לגמרי! אינני יודע כיצד מתנהלת הקבורה בבית קברות אזרחי אבל קבורה יהודית מצריכה טהרה, מנין, קדיש, תכריכים, הפסוקים הנאמרים.

בשורות טובות.