תוספת בשכר בחוזה עבודה

שאלה:

שלום. שמי אביאל והתחלתי לעבוד לפני מספר חודשים בבית דפוס. סכמתי עם הבוס משכורת של 4950 לחודש. לאחר מספר חודשים עזבתי את העבודה לטובת עבודה אחרת. בעבודה האחרת עבדתי שבוע ולא הסתדר אז חזרתי לעבודה הקודמת בבית הדפוס. כשחזרתי היה צריך לכתוב חוזה עבודה מחדש. הבוס אמר שהוא לא זוכר את הסכום בדיוק וגם אני לא זכרתי במדויק רק בערך. אז כתבנו 5000. הבוס אמר שהוא סומך על הערכה שלי ואם זה לא מדוייק אז אגיד. וסגרנו חוזה מחדש. אחר כך נזכרתי שבעצם זה היה 4950. עכשיו השאלה האם אני צריך להגיד לו שבעצם הסכום היה 4950?

תשובה:

שלום וברכה,

אינך צריך לעדכן, מאחר ובאותו זמן לא זכרת בדיוק את המחיר, והבוס יכל לבדוק ובכל זאת החליט על מחיר חדש, ונחשב שקבע מחיר חדש מרצונו הטוב. בנוסף, אני מניח שגם אם יגלה את התוספת הוא יסכים לכך, מאחר ואין כאן שינוי גדול במחיר, ולא נחשב כטעות בקציצת המחיר.

בהצלחה.