הגעלת כלי חרסינה יקר שנאסר כשאינו בן יומו

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: לאמא שלי יש סט צלחות שהשתמשה בהם למאכלים חלביים לפני מס' שנים. היא שמה אותם בארון ומאז לא השתמשה בהם. ביום שישי מישהו מבני הבית הוציא את הצלחות שחשב שהן בשריות ושמו בהם צולנט בשרי חם. השאלה שלי: אם לא השתמשו בצלחות מס' שנים האם זה מותר? עלי לציין שהצלחות אינן מזכוכית וגם לא מפלסטיק אלא מחומר סטנדרטי של צלחות. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

הצלחת בהחלט נאסרה וטעונה הכשרה אפילו שעברו כמה שנים, אמנם המאכל הבשרי לא נאסר מחמת הצלחת כיון שהיא לא היתה בת יומה, כלומר התבשיל החלבי לא היה בה ב24 שעות האחרונות. כשאתה אומר חומר סטנדרטי מסתבר שהכוונה לחרסינה שאכן אין לה הכשרה באופן רגיל, אמנם אם מדובר בסט יקר ויש נזק לזרוק את הצלחת, יש להקל על ידי הגעלה שלוש פעמים ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1