קניית החמץ מגוי / שימוש בבדים בשבת להמחשת שעטנז

שאלה:

שלום. שאלתי מיום שישי האחרון היתה כיצד מתקיימת בפועל קנית החמץ מהגוי במוצאי החג או השבת,האם הגוי בא בעצמו לרבנים שמכרו לו את החמץ ומחזיר את השטרות של מכירת חמץ לרבנים? ב) מה קורה אם אבדו לו השטרות?ג)כיצד ינהג אדם במוצאי החג או השבת שמכר את החמץ ע"י רב שמחמיר בצאת השבת כר"ת? 2) בדין מוקצה -מומחה לבדיקת שעטנז שרוצה למסור הרצאהשיעור בשבת בנושא ורוצה להשתמש בדוגמאות מבדים ומבגדים שונים לצורך המחשה האם מועיל מה שמייחד את אותם בדים ובגדים מע"ש כדי שיוכל להשמש בהם בשיעור כי לכאורה מה שמועיל ליחד מע"ש זה דוקא אם רוצה להשתמש בו לשימוש המותר בשבת כגון אבן לשבת עליה או לפצח בה אגוזים ובנידו"ד האם זה נחשב לצורך דבר המותר בשבת? בברכה.

תשובה:

לא צריך להחזיר שטרות, עושים שטר קנייה מחדש.

הקנייה בכל מקרה אינה מתבצעת לפני זמן רבינו תם, אבל בדרך כלל עושים תנאי עם הגוי שהוא מרשה לקחת משלו.

לכאורה אם מייחד לשימוש קבוע, כלומר יש לו הרצאות מסודרות והוא משתמש דרך קבע – מותר.