יחוד אשה עם כמה גברים

שאלה:

שלום. אני גר בחדר בתוך דירת שותפים מסורתיים. לעיתים יש בדירה שותף אחד שמביא חברה. השאלה אם יש כאן יחוד. יש לציין ששלשה שותפים נוספים יכולים להכנס כל רגע (יש להם מפתח). כמו כן יש לציין לא נח לי עם זה אבל אני לא יכול להגיד להם כלום.

תשובה:

אם כל הזמן יכולים אנשים מבחוץ לבוא אין איסור יחוד, זה נחשב פתח פתוח לרשות הרבים, אבל אם הוא עושה זאת כשכולם נמצאים זו בעיה, בודאי לספרדים, כיון שלדעת השו"ע יחוד אשה אחת עם כמה גברים אסור בהחלט, ראה שו"ע אבן העזר סי' כב סעי' ה, וגם הרמ"א הקל רק בכשרים ולא בפרוצים… באופן כללי ראוי לאדם ירא שמים להיות שותף בדירה עם אנשים יראי ה' ולא לחיות עם בני אדם כאלו שחיים בפריצות, זו אוירה מחלישה ולא מתאימה כלל.