מתחרט על נתינת המתנה

שאלה:

הרב אם ניראלי חבר חשב שאני מביא לו קטנוע במתנה הוא אמר לי תביא את המפתח הבאתי לו את הקטנוע מתנה ואחרי כמה שניות התחרטתי כי ידעתי שאני צריך אותו בשביל משו אחרי זה האם זה בסדר? או שאני חייב לתת לו אותו

תשובה:

שלום וברכה,

אם כבר נתת לו את המתנה, ובדעתך היה לתת לו, אינך יכול להתחרט, מאחר והוא כבר קיבל את המתנה. אם לא התכוונת לתת מתנה אלא להשאיל לו, לא חל המתנה, ואתה יכול לדרוש את הקטנוע בחזרה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הרב עכשיו ניזכרתי שהוא כיאלו רצה את זה כאילו אולי בעצבים או משו אז התביישבתי והבאתי לו כאילו כמו מתנה או מפחד או משו עכשיו ניזכרתי ובסוף הוא עשה משו לא טוב כאילו הוא במקום להביא לי להובלה הלך לעשות סיבוב לדוד שלו בקטנוע והביא לי אותו ולא אמרתי לו לעשות סיבוב אז אולי הוא רצה לעשות לו סיבוב ביגלל זה רצה את המפתח ובמקום זה הוא חשב שאני מביא לו אותו במזמן שהוא ביקש בעצבים או משו לא זוכר ואז הבאתי לו האפ זה בסדר לא יודע מה ישלי אני לא רגוע מיזה מפחד מגזל או משו

  2. הרב עדין אני מפחד שיש כאן גזל כי כאילו בלב רציתי לתת זה כמו בנדרים שאני מיתחרט אחרי דקה על מה שנדרתי והבאתי לו את זה מתנה והיתחטרתי אחרי דקה ואני מפחד שהוא גם חשב שאני מביא לו מתנה ניראלי שכן כי הוא ביקש את זה אולי למתנה לא יודע מה לעשות הרב?