רבית ברכישת מניות

שאלה:

שלום וברכה השקעות ב- דיבידינדים בארה"ב שמניבים רבית דרבית (לאורך זמן) כמו השקעה במניה וכדומה האם היא אסורה. וכן, אם ידוע ו/או לא ידוע על שותפות יהודית במניות הללו האם יש בו איסור רבית? תודה ואני מקווה שהובנתי נכון

תשובה:

דנו הפוסקים האם רכישת מניות – אחוז קטן בחברה – נעשה הרוכש שותף בחברה, או מאחר ואין לבעלי המניות הקטנות אפשרות להביע דעה, לא נחשב לבעלות בחברה. אם יש בעלות בחברה, הרי שאם החברה של גויים שעובדים בשבת, או מלווים בריבית, או מוכרים נבלות וטרפות, או מוכרים חמץ בפסח, עובר השותף באיסורים אלו, כיון שהחברה שבבעלותו מתעסקת באיסורים. אמנם דעתם של מרנן ורבנן הרב משה פינשטיין והרב ש. ז. אוירבך והרב אלישיב זצ"ל שמחזיקי המניות הקטנות אין זה נחשב לבעלות בחברה, ואין איסור לרכוש מניות מחברות שמתעסקים באיסורים ועובדים בשבת. ולכן יש להקל ברכישת מניות לבעלי זכויות נמוכים.

בהצלחה.