חשש ריבית בזיכוי

שאלה:

הלוותי מכיסי עבור הוצאות של ישיבה מסויימת, בהגיע עת הפירעון הוסכם על שני הצדדים כי התשלום יהיה בצורת זיכוי במכולת הסמוכה לישיבה אחר כך התעוררה שאלה כי היות ולישיבה זו יש 5 אחוזי הנחה במכולת אולי יש כאן חשש מריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הזיכוי של ההנחה ניתנת רק להנהלת הישיבה, הרי שבפירעון של חנות נחשב שנותנים לישיבה והישיבה פורעת לך, והרי הם נותנים לך יותר מערך ההלוואה ושייך בזה איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

הפירעון של החנות נחשב כרב שלוף דוץ, שהם נותנים עבור הישיבה והישבה פורעת להם, ופירעון החנות כפירעון הישיבה. ולכן קיים בזה איסור ריבית.