לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איזה מצוות להתחיל לשמור בתהליך גיור

שאלה:

שלום רב, אדם שנמצא בתהליך גיור שואל, אני יודע לומר את כל התפילות וברכות בעברית אבל כרגע אני עוד רחוק מזה, אם איזה תפילות/ברכות עלי ללמוד תחילה?

תשובה:

אדם שנמצא בתהליך גיור אינו חייב לשמור מצוות כלל, רק שבע מצוות בני נח… אלא שבתי הדין העוסקים בכך רוצים לראות רצינות ולכן הם מבקשים לראות שמירה כזו או אחר על מצוות, יש להתייעץ איתם ולראות מה הם דורשים ובהתאם לכך לפעול, אין בזה ענין הלכתי אלא יותר טכני ואבן בוחן לרצינותו של הבא להתגייר. דוקא תפילות מאוד הגיוני להתפלל, כי גם גוי יכול להתפלל על עצמו, זה לא כמצות תפילין וציצית ששייכות ליהודי בדוקא.

בהצלחה