הנחת תפילין דרבינו תם יחד עם רש"י

שאלה:

המניח שתי זוגות תפילין בעת ובעונה אחת רש"י ורבינו תם מה יניח ראשון ומה הדעות בזה יותר משנתיים מניח קודם רש"י על היד ומעל רבינו תם שמענו הלכה בבית הכנסת בגלל שרבינו תם זה הנסתר יהיה על היד ומעל הנגלה רש"י מה הדין לאמיתות של דברים

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מניחים קודם של רש"י כיון שעל זה מברכים, בנוגע למיקום, לא נראה שיש קפידא מה עליון ומה תחתון ובלבד שיקפיד שתפילין של רש"י יהיה במקום הנכון בזרוע לכל הדעות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה על ההתעקשות ורק על מנת ללמוד ולהבין אם אין הכוונה שבהנחה יהיה הראשון יכול להיות מצב שרבינו תם יהיה בלא ברכה ראשון על היד ולאחריו עליו רש"י עם ברכה משמע מכאן שלא טעה בהקריאו את ההלכה ???