שכח להבדיל במוצאי שבת

שאלה:

הרב אם לא שכחתי לעשות הבדלה במוצאי שבת האם זה ניחשב שגם עכשיו אני מחלל שבת כי לא הוצאתי אותה?

תשובה:

אני מניח שכוונתך לשאול שכן שכחת לעשות הבדלה… אף שאסור לעשות מלאכה לפני הבדלה, או לכל הפחות שאומרים ברוך המבדיל בין קודש לחול או אתה חוננתנו בתפילה, ולאכול אסור לפני הבדלה בכל מקרה, מכל מקום הוא איסור דרבנן שתכליתו שלא תשכח להבדיל… אבל זה לא ממש חילול שבת. בכל מקרה, מי שלא עשה הבדלה במוצאי שבת יעשה עכשיו, עד יום שלישי אפשר בדיעבד לעשות הבדלה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רצט סעי' ו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב הכוונה כאילו שאמרו לי פעם ניראלי שחייב לעשות בבית בשביל להוציא את השבת וידעתי שככה עושים אז לא רציתי שזה יחשב ההבדלה במקום אחר