זמני התפילות בטיסה מארה"ב לישראל

שאלה:

שלום אני אמור לטוס מארה"ב חזרה לארץ בטיסה שיוצאת בשעה 11:00 בבוקר שעון ארה"ב ונוחתת בישראל בשעה 11:00 בבוקר שעון ישראל (14 שעות טיסה) איך אני צריך להתפלל את שלוש התפילות במהלך הטיסה (מנחה ערבית ושחרית של בוקר שאחרי) הזמן מאד צפוף ומכיוון שהטיסה לכיוון מזרח הערבית והשחרית יכול לצאת צמוד לגמריי איך עליי לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, כיון שטסים מזרחה הזמן מאוד מצומצם וצריך מאוד להקפיד להתפלל בזמן המתאים לזמני היום והלילה למטה במקום שמעליו טסים. לאחרונה שמעתי מהרב ידידיה מנת מומחה ידוע בעניני זמנים, שקיבל טלפון מבוהל מהגאון רבי אורי זוהר שליט"א המחזיר בתשובה הנודע, ששאלו שיבדוק לו בדחיפות מתי זמן קריאת שמע במיקום כל שהוא במהלך טיסה זו, וכשן עמו אולי הפסיד ואולי לו, הוא ממש בכה ואמר לו "מימי לא הפסדתי זמן קריאת שמע", ורק כאן שהיה עייף מאוד והזמן מאוד קצר הוא בספק אם הספיק. לתמיהתו של הרב מנת על הניסוח "מימי" שהרי הרב אורי זוהר כידוע עד גיל שלושים לא שמע על קריאת שמע… השיב לו הרב מיניה וביה: "לפני שחזרתי בתשובה אלו לא היו חיים"! ה"מימי" מתחיל אחר כך…