עירוב תבשילין – השיעור

שאלה:

בס"ד שלום רב מועדים לשמחה 1. לעירוב, לוקחים מצה אחת שלמה וביצה קשה בקליפתה מניחים זה על זה ומברכים ? או שצריך 2 מצות או לקלף את הביצה ? 2. את המצה והביצה של העירוב לאכול בליל שבת או בסעודה שניה או שלישית ? 3. ידוע שבשביעי של פסח נהוג לערוך 3 סעודות עם מצה למרות שבשאר ימים טובים דיי בשתי סעודות בלבד. וזאת משום חיבוב מצווה לאכול מצה. אבל מאחר ומייד לאחר שביעי של פסח חל שבת השנה , אפשר לוותר על סעודה שלישית ביום שישי הקרוב כי ממשיכים לאכול 3 סעודות שבת עם מצות ?

תשובה:

שלום וברכה

1. לכתחילה עדיף שתי מצות, כיון שלכתחילה השיעור כביצה, כמבואר ברמ"א סי' תקכז סעי' ג. לא מקלפים את הביצה כיון שאז לא ניתן לאוכלה בשבת. אגב זה לא חייב להיות ביצה זה יכול להיות תבשיל אחר, כמו העוף שבישלת לשבת.

2. לא משנה מתי אוכלים העיקר שזה לא יהיה לפני שבת.

3. אין חובה השנה לאכול מצה ומי שרוצה להחמיר בזה יאכל מעט מצה כזית ולא יותר, ולפני השעה 4:30 אחה"צ, כדי שיאכל בערב בתאבון.

חג שמח.