הכשר קרן השקעות

שאלה:

שלום רב, לאחרונה רציתי לפתוח קרן השקעות. אמרו לי, שלא כמו בקרן פנסיה, אין בקרן השקעות מסלול "כשר". האם באמת צריך "הכשר" לקרן השקעות? מה משמעות הכשר זה ואיך ניתן להשקיע בצורה כשרה? תודה מראש,

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבחון את אפיקי ההשקעות. אם מדובר בהשקעה במניות, יש להקל כפי דעת מרנן ורבנן הרב משה פיינשטיין, הרב אלישיב, והרב ש"ז אוירבך זצ"ל, שסוברים שאין בעלות לבעלי המניות הקטנות, ואין איסור ברכישתם. אם מדובר בהשקעות באגחי"ם, יש בזה איסור הלוואה בריבית, ויש לבחון אם האג"ח זה יש לו היתר עסקה. [ניתן לבדוק בעזרת אתר דין]. אם מדובר בקרן השתלמות או בתעודות סל, יש לבחון אם יש היתר עסקה. כמו כן יש לבדוק אם יש הלוואות עמיתים בקרן ההשתלמות, למען הסר איסור ריבית.

בכל השקעה בקרן השקעות יש לבדוק את אופן ההשקעה, והאם יש להם היתר עסקה.

בהצלחה ועושר רב.